LOGEMANN IN DE MEDIA

Dagvaarding ontvangen? We gaan direct voor je aan de slag!

Nieuws artikelen

Mr. Paul Logemann
in de media

DAGBLAD VAN HET NOORDEN
Foto: Politie

Crystal meth lab

'Mexicaanse drugskoks ingezet bij crystal meth lab in Kerkenveld'
Bij het drugslaboratorium in een boerderij in Kerkenveld zijn voor de productie van crystal meth zeer waarschijnlijk Mexicaanse koks ingezet. Dat zegt advocaat Paul Logemann van de bewoner van het pand, de 73-jarige Henk W. Drugscriminelen zouden hebben gedreigd om hem in de gierput te gooien.

KASSA
Bron: Kassa

Jonge internet oplichter

Minderjarige oplichter Yebbi, Knaakland en World Incasso veroordeeld. Vorig jaar besteedden we aandacht aan de praktijken van een internetoplichter. Via bedrijfjes met namen als Yebbi, Knaakland en World Incasso wist deze oplichter vele consumenten geld afhandig te maken. Na onderzoek van ons bleek het om jongen van pas 15 jaar oud te gaan.

CRIMESITE

Hells Angels

Door de inzet van de criminele burgerinfiltrant denkt het Openbaar Ministerie aan te hebben kunnen tonen dat een prominent lid van de Hells Angels Harlingen bij de internationale drugshandel betrokken was en dat een lid van de Hells Angels Finland deelnam aan de criminele organisatie die de drugshandel uitvoerde en geldbedragen van Finland naar Nederland bracht (witwassen).

LEEUWARDER COURANT

Rechtbank: altijd gefinancierde advocaat voor minderjarige

Kinderen die niet zijn aangehouden, maar wel verdachte zijn hebben ook recht op een gefinancierde advocaat bij het verhoor. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. ''Ik verleen heel toevallig bijstand aan een minderjarige verdachte die over een kwartier in verhoor gaat''

LEEUWARDER COURANT

Moordzaak Oppenhuizen in april voor de rechter

De 36-jarige man uit Oppenhuizen die op 23 april zijn eigen vrouw zou hebben gedood, moet op 2 april voor de rechtbank verschijnen op verdenking van moord dan wel doodslag. Dat werd vrijdag bekendgemaakt op een pro-formazitting bij de Leeuwarder rechtbank.

NU.NL
Foto nu.nl Door Joris Peters

Schietpartij Vechtstraat Amsterdam

In het onderzoek naar het schietincident in de Amsterdamse Vechtstraat in de nacht van 25 op 26 augustus is een derde verdachte aangehouden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten in de rechtbank van Amsterdam. Het gaat om de twintigjarige Amier S.

NH NIEUWS
FOTO AT5

Vrijspraak

De rechtbank heeft aan twee verdachten tot vier jaar cel opgelegd voor het met een kalasjnikov schieten op een woning in de Vechtstraat in Zuid vorig jaar. Een derde verdachte, de chauffeur van het tweetal, werd vrijgesproken.

LEEUWARDER COURANT

De Leeuwarder die zijn eigen moeder doodstak

De zaak van de 32-jarige man uit Leeuwarden die op 22 juni vorig jaar zijn moeder (59) doodstak, komt vandaag voor de rechter.
Bij de dodelijke steekpartij raakte de vader (61) zwaargewond. Het familiedrama vond thuis plaats, aan de Bereklauw in de Leeuwarder wijk Aldlan. De man wordt verdacht van moord (of doodslag) en een poging tot moord (of doodslag).

LEEUWARDER COURANT

Dochter en vriend plegen overval op eigen ouders

Een 50-jarige inwoner van Drachten is veroordeeld tot vijf jaar cel voor de gewelddadige overval op de ouders van zijn (ex-) vriendin in Beetsterzwaag. De vriendin (36) deed zelf ook mee aan de beroving van haar ouders, zij is veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met voorwaarden.

LEEUWARDER COURANT

Virtuele loverboy zet 15-jarig meisje aan tot naaktfotografie en prostitutie

Tussen virtuele loverboy (38) uit Alkmaar en 15-jarig meisje uit Drachten gingen 15.000 appjes over en weer. Hij zette haar aan tot naaktfotografie en prostitutie. Ze stuurden elkaar 15.000 appjes in 2,5 maand tijd. Daarin zette een man uit Alkmaar (38) een meisje (15) uit Drachten aan tot het sturen van pornografische beelden én prostitutie.

LEEUWARDER COURANT
Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Aanranding en mishandeling op kinderfeestje

De zaak was meer dan drie jaar oud: in augustus 2017 zouden de broers op een kinderfeestje een nichtje bij de borsten hebben gepakt. Daarna zouden ze hun oom, die het voor zijn dochter opnam, hebben mishandeld. De zaak was erg belegen omdat volgens de officier van justitie het dossier enige tijd zoek is geweest.

LEEUWARDER COURANT

Onvrede over coronabeleid rechtbanken

Onvrede bij advocaten over coronabeleid rechtbanken: 'Er is meer dan genoeg ruimte'. Strafrechtadvocaten vinden dat zij ten onrechte uit de rechtbank worden gehouden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

LEEUWARDER COURANT

Poging moord Sneek: hij ging als een beest tekeer

Getuige: verdachte poging moord Sneek ging als een beest tekeer. Zo’n zestien keer stak een Groninger op 13 augustus met een schroevendraaier in hoofd en lichaam van zijn ex-vrouw in Sneek, aldus het Openbaar Ministerie. Dinsdag hoorde de verdachte negen jaar cel tegen zich eisen.

LEEUWARDER COURANT

Bedreiging advocaat, burgemeesters en hulpverleners

Verdachte: spijt van bedreigen burgemeesters, advocaat en hulpverleners. Een 51-jarige oud-inwoner van Kollumerzwaag donderdag op de rechtbank spijt over het bedreigen van onder meer burgemeester Klaas Agricola en de voormalige advocaat van zijn ex-vrouw.

LEEUWARDER COURANT

Huiselijk geweld

Het slachtoffer van huiselijk geweld wilde helemaal geen aangifte doen. Daar was ze erg duidelijk in geweest. Ook de foto's van het hoofdletsel – een opgezwollen neus en verschillende bulten en schrammen – hadden van haar niet gehoeven. Juist daarom besloot het Openbaar Ministerie op eigen initiatief, ‘ambtshalve’ zoals dat heet, de verdachte te vervolgen.

ADVOCATENBLAD

Eenpitters

Het aantal eenpitterskantoren groeit al jaren gestaag. Maakte de toenmalige voorzitter van de Nederlandse orde van advocaten – Jan Loorbach – zich eind 2012 al zorgen over de kwaliteit van eenpitters, toen vertegenwoordigd in 2.268 eenpersoonskantoren, anno 2018 wordt dezelfde kwaliteitsdiscussie nog altijd gevoerd. Maar dan over inmiddels ruim 3.000 eenpitters.

FRIESCHDAGBLAD

Serie-inbreker

Serie-inbreker (36) uit Leeuwarden weet zich niets meer te herinneren, OM eist vier jaar cel. Tegen een 36-jarige Leeuwarder is vrijdag vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist wegens vijf inbraken, een poging tot inbraak en een brandstichting, alle in oktober en november vorig jaar in Leeuwarden gepleegd.

Waldnet

Man bedreigt agenten met hamer en auto

LEEUWARDEN - Een Grouster (36) ging volledig door het lint, toen op 26 oktober twee politieagenten bij hem op het erf kwamen. Het was vooral de houding van een vrouwelijke agente die de Grouster in woede deed ontsteken. ‘Zij was heel provocerend’, zei de man vrijdag tegen politierechter Christine Koelman.

Loading...